your ads here

advertisement

Prémium kategória

Mind a 4 termék megjelenítése

  • Magnus

    Magnus

    MAGNUS Cuvée 2011

    Nagy Cuvée, nagy házasítás, a Sauvignon Blanc és a Chardonnay világfajták házasításából készített kiemelkedő minőségű bor amelyet 12 hónapig 225 l-es hordóban érleltünk. Ezt a két francia fajtát az országban először Szöllősi Mihály házasította ilyen formában.

    TERMŐHELY:

    Neszmélyi borvidék Chardonnay: Grébics hegyi  dűlő, déli fekvésű a kisasszony tóra néző ültetvény, teraszos művelés Sauvignon Blanc: Látóhegyi dűlő, dél-keleti fekvésű a tatai nagytóra néző ültetvény

    TALAJ:

    Agyag, márga, altalajon,kavicsos lösz, barna erdő talaj

    SZŐLŐÜLTETVÉNY:

    Ültetési sűrűség: 2,8m x 0,9m/4000 tőke/ha

    MŰVELÉSI FORMA:

    Guyot

    ÉVJÁRAT:

    2011

     

    A szüretelés kézzel történt 15 kg-os ládába, kíméletesen, egyben válogatást is végeztünk.

    SZÜRET:

    2011. szeptember 25. 2011. szeptember 5-6.

    TERHELÉS:

    35 hl/Ha

    BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:

    A szőlőt bogyózás zúzás után 24 óráig áztattuk majd ülepítés és irányított erjesztés után az első fejtést követően került első második töltésű 225l-es magyar tölgyfahordókba. Ebben 12 hónapig érleltük. A seprőt többször felkevertük (ún. batonnage technikával), ezzel finoman elősegítve a teltebb, krémesebb, íz gazdagabb jelleg kifejlődését.

    PALACKOZAVA:

    2014. júliusában

    FŐBORÁSZ:

    Szöllősi Mihály

    KÓSTOLÁSI JEGYZET:

    A Szöllősi Pincészet Wine Selection sorozat tagja. Kiemelkedő minőségű reduktív bor, ami rövid ideig  barrique hordós érlelést kapott. Magas  extrakt tartalmú testes karakteres bor, amelyet a két nagy francia fajta házasításából készítettünk. Fogyasztását felejthetetlen élménnyé teszi, az illatában sauvignon-ra emlékeztető bodzavirág, farkasalma, paprika, paradicsomlevével és a feketeribizli, ízében a chardonnay karakteressége mutatkozik meg.

    FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET:

    Jól behűtve (10-11oC-on) ajánljuk.

    ÉTELPÁROSÍTÁS:

    Fogyasztását 10-11 c-on, tartalmas levesekhez, fehér húsokhoz, szárnyas sültekhez és sajtokhoz ajánlom.

    TÁROLÁS:

    10-13 oC-on fogyasztható, de érlelésre is alkalmas.

    CSOMAGOLÁS:

    6-os kartonokban

    ELÉRHETŐSÉG:

    2544 Neszmély, Kásáshegyalja u. 6

    Telefon: 0634/ 451-254

    E-mail: neszmely@szollosipinceszet.hu

    www.szollosipinceszet.hu

    2,450.00 Ft
  • Mihály In Memorian

  • Misi Cuvée

    Misi Cuvée

    1,750.00 Ft
  • Sauvignon Blanc Prémium