Rose Cuvée 2015
Cabernet sauvignon, merlot és kékfrankos házasításából készült rosébor.Felvásároltuk a szőlőalapanyagot.
TERMŐHELY:
Dunántúli Rosée Cuvée (Szekszárd és Soproni borvidék)
ÉVJÁRAT:
2015
Rosé Cuvée borunk a soproni Kékfrankos soproni, és a szekszárdi Merlot és Cabernet sauvignon házasításával készült. Minden esetben rosénak szüreteltük, kézi szüret történt ládákba, amiket hűtött kamion szállított a pincéhez feldolgozásra. Halvány hagymahéj színű.
SZÜRET:
2015. szeptember. 19-23. és október 19.
BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:
A szőlőt válogattuk, bogyózás-zúzás után 4 óráig áztattuk, majd teljesen reduktív technológiával készült. Gyors feldolgozás után áztatás, léelválasztás. Minden esetben külön kezeltük a színmustot és a présmustot. Mustülepítés után beoltás következett fajélesztővel. Az erjesztés hűtött tartályban ment végbe. Ezután lefejtettük a durva seprőről, majd derítettük. Derítés után szűrtük, majd összeházasítottunk az alapborokat. Arányuk: C.s. 50%, Kékfrankos 25%, Merlot 25%. Összeérésük után készre kezeltük, majd palackoztuk.
PALACKOZAVA:
2016. február 9-10.
FŐBORÁSZ:
Szöllősi Mihály
KÓSTOLÁSI JEGYZET:
Halvány hagymahéj színű, friss, üde, gyümölcsös jellegű reduktív bor. Aromáiban a piros gyümölcsök jelennek meg (eper, ribizli, málna) ízében nagyon harmonikus, kerek és arányos, behízelgő a kis mennyiségű természetes maradék cukor következtében. Kiegyensúlyozott, élénk savai szépen egészítik ki, és teszik harmonikusság a bor zamatát
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET:
Jól behűtve (10-11oC-on) ajánljuk.
ÉTELPÁROSÍTÁS:
Bármilyen könnyed étel mellé kiválóan illik.